Futloos? Een aantal tips om jouw energieniveau op te krikken!

Ben jij futloos, heb je last van vermoeidheid én weinig energie? In dit artikel vind je een aantal tips die jou kunnen helpen bij het verhogen van je energieniveau!

  • Voeding: Voeding speelt een grote rol in jouw gezondheid. Stop jij veel troep in jouw lichaam, dan vertaalt dat zich vaak naar klachten. of het verergert klachten. Voed je lichaam dus in plaats van het te vullen! Een aantal dingen die je kunt doen om je algehele gezondheid en energieniveau te verhogen zijn het flink verminderen van je suikerinname en het verminderen van koolhydraten! Tevens is het belangrijk voldoende water te drinken en het liefst zo’n 500 gram aan groente en fruit per dag binnen te krijgen.
  • Koud (af)douchen: Ik weet het, deze is vervelend! Maar de dag beginnen met een korte koude douche gaat je absoluut wat opleveren! Koud (af)douchen heeft een positief effect op ons immuunsysteem en energiehuishouding, maar helpt ook bij onder andere hoofdpijn en brainfog! Je kunt uiteraard eerst warm douchen en eindigen met de koude straal. Tevens is het verstandig (en fijner) om langzaam te wennen aan het koud douchen. Trek hier bijvoorbeeld een maand voor uit. Doe elke dag de straal net wat kouder en blijf er net wat langer onder staan. Als je hier eenmaal aan gewend bent, wil je niet meer anders!
  • Bewegen: Maak bijvoorbeeld meerdere keren op een dag even een korte wandeling, of zoek bijvoorbeeld een fijne yoga sessie op YouTube! Naast bewegen is de buitenlucht essentieel voor een goede gezondheid. Heb je er moeite mee om voldoende te wandelen? Probeer dit dan op vaste momenten te doen. Ons brein houdt namelijk van routine en regelmaat. Zo kun je bijvoorbeeld elke ochtend na het ontbijt een rondje lopen en elke avond om een uur of 19:00.
  • Ritme/routine: Zoals net genoemd; ons brein houdt van regelmaat! Het hebben van een ritme zorgt over het algemeen voor meer energie en betere nachtrust! Probeer elke dag rond dezelfde tijd op te staan en naar bed te gaan en zorg dat je ‘s ochtends voldoende wordt blootgesteld aan daglicht!
  • Offline: Het scrollen door Instagram of LinkedIn, het bekijken van YouTube filmpjes of het lezen van Facebook- of nieuwsberichten trekt helaas (vaak ongemerkt) jouw batterij leeg! De hele dag krijgt ons brein informatie te verwerken, het is daarom raadzaam om in jouw schema een vast moment te prikken waarop de telefoon even helemaal uitgaat. Verveling is erg goed voor het brein, probeer dat wat vaker op te gaan zoeken. Je zult merken dat de onrust die het oplevert steeds wat minder wordt.