Moonbird, een ademcoach in je hand

Moonbird is een ademhalingstool die in de palm van je hand past. Je ademt mee met het uitzetten en krimpen van het apparaatje. Door de sensor aan de voorkant wordt je hartritme, HRV en coherentie gemeten. Deze live biofeedback wordt weergegeven in de bijbehorende app; zo kun je direct het resultaat van de oefening zien.

In de app vind je verschillende ademhalingsoefeningen, waaronder oefeningen voor minder stress of angst en eentje om in slaap vallen. Je kunt zelf aangeven hoe lang je de oefening wil doen (2 tot 30 min.) en of je audiobegeleiding wil.

𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧
Over mijn ervaringen kan ik kort zijn; ik ben ontzettend enthousiast! De app is prettig in gebruik en mooi vormgegeven. De oefeningen hebben direct een positief effect op mijn zenuwstelsel en daarmee op mijn klachten. Mijn hartslag wordt lager, ik voel me kalmer en ik ontspan sneller en dieper.

Sinds ik mij verdiept heb in de gevolgen van een “overspannen” zenuwstelsel, het belang van het kalmeren daarvan én de krachtige rol van de adem hierin ben ik erg geïnteresseerd in technieken en hulpmiddelen die hierop gericht zijn.

Voor mij ligt de drempel voor het doen van (vaak lange en intensieve) ademhalingsoefeningen vrij hoog en juist daarom trok Moonbird mijn aandacht. Dit is een laagdrempelige manier om te werken met de adem.

Ik gebruik de Moonbird om meer te ontspannen en merk dat dit altijd het gewenste resultaat heeft. Ik vind het fijn om na een paar uur werken even een adempauze te hebben terwijl ik uit het raam​ staar, maar ’s avonds 20 minuten mee ademen tijdens het kijken van een film is inmiddels ook standaard geworden.

Er wel een prijskaartje aan dit vogeltje, maar dat was de Moonbird meer dan waard! Met mijn code BREINPLEIN10 krijg je een mooie korting op je aankoop!