Neuroplasticiteit

Door een harde klap op het hoofd, maar ook door chronische stress kunnen verbindingen tussen zenuwcellen in het brein verbroken of beschadigd raken. Hierdoor werkt de communicatie tussen deze zenuwcellen niet meer goed en dit levert klachten op. Maar, wist je dat jouw brein het vermogen heeft dit te herstellen en nieuwe verbindingen tussen zenuwcellen aan te maken? Dit heet neuroplasticiteit. Hierdoor is jouw brein in staat zich te reorganiseren en te herstellen.

Ook al ervaar jij nog zoveel klachten, jouw brein is tot heel veel in staat en kan beschadigde of verbroken verbindingen herstellen. Deze gedachte heeft mij veel vertrouwen in mijn herstelproces gegeven. Ik herinnerde mijzelf hieraan als ik me zorgen maakte over of ik ooit helemaal zou herstellen.

Dan is er nog meer goed nieuws! Door externe factoren zoals leefstijl kun jij namelijk invloed uitoefenen op de mate van deze neuroplasticiteit en daarmee dus invloed uitoefenen op jouw gezondheid en herstel.

Jij kunt invloed uitoefenen op jouw gezondheid en herstel!

Om deze reden is het onderzoeken van jouw huidige leefstijl en het aanmeten van een gezondere leefstijl essentieel. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel geworden binnen de coachingstrajecten die ik aanbied.

Op wat voor manier kun je dan invloed uitoefenen op de neuroplasticiteit? Door jouw stress en mindset te onderzoeken en aan te pakken, door voldoende te bewegen en te ontspannen, gezond te eten, nieuwe vaardigheden te leren en je brein te blijven uitdagen. Mocht je hier in vastlopen, niet weten waar te beginnen en graag gecoacht worden? Dan help ik jou uiteraard graag!